WhatsApp automatisch opslaan uitschakelen

Loop jij ook tegen het probleem aan dat je telefoon trager wordt of dat het geheugen vol raakt? Grote kans dat WhatsApp de grote boosdoener is. Wanneer je veel video's of foto's ontvangt via WhatsApp dan worden deze bestanden automatisch gedownload en opgeslagen op je telefoon, waardoor er dus in de loop der tijd aardig wat geheugen opgeslokt wordt. In dit artikel leggen we uit hoe je deze instelling kunt wijzigen.

WhatsApp automatisch opslaan uitschakelen Android

Om ervoor te zorgen dat WhatApp de video's en foto's niet automatisch download en opslaat op een Androidtoestel moet je het volgende doen.

1. Start WhatsApp op
2. Ga via de menuknop (links onder op het toestel zelf) naar instellingen.
3. Klik op Chats en oproepen
4. Klik op "Media autom. downloaden
5. Klik op "Bij gebruik mobiel netwerk" en zorg dat alle vinkjes weg zijn. Herhaal dit voor "Wanneer verbonden met Wi-Fi" en "tijdens roaming"

Nu worden de afbeeldingen en video's enkel gedownload (en opgeslagen) wanneer je erop klikt tijdens een WhatsApp-chat.

WhatsApp automatisch opslaan uitschakelen op Iphone

Op de Iphone is natuurlijk ook in te stellen dat WhatsApp niet zomaar alle video's en afbeeldingen download. Ook hier is dat in een paar minuten ingesteld.

1. Start WhatApp op
2. Klik op Instellingen (rechts onderin beeld)
3. Klik op 'Media autom. downloaden'
4. Zorg ervoor dat bij afbeeldingen, audio en video alles op "uit" staat (als dat niet het geval is, dan dien je het betreffende onderdeel aan te klikken en "nooit" te selecteren.
5. Ga terug naar instellingen en zorg ervoor dat "Bewaar ontv. media" uitgeschakeld staat.

Door deze stappen te volgen zorg je ervoor dat de data pas wordt gedownload wanneer jij dat wilt én wat jij wilt downloaden. Hiermee voorkom je dat je smartphone geleidelijk aan dichtslibt met videobestanden en afbeeldingen.

2 opmerkingen: