Simkaart wachtwoord wijzigen Iphone

Wanneer je een andere simkaart koopt (prepaid) of een simkaart bij een abonnement krijgt toegestuurd staat hier ten alle tijden een pincode op. Omdat veel mensen al jarenlang dezelfde code gebruiken is het handig om te weten hoe de pincode gewijzigd kan worden. In deze blog leg ik uit hoe dit in zijn werk gaat op een Apple Iphone. Hierbij maakt het niet heel erg veel uit welk type Iphone u heeft, dit is tot op heden nog de methode om de pincode op de Iphone te wijzigen.

Stap 1 - Simkaart plaatsen in Apple Iphone

Plaats de simkaart in de Iphone, aan de zijkant van de Iphone zit een klein gaatje waarmee je met een opengevouwen paperclip in kunt steken. Nu zal er een soort klepje uit de Iphone vallen waarin de simkaart geplaatst kan worden. Let op in een Iphone gaat een mini simkaart.
Wanneer je een oudere simkaart hebt is het mogelijk om deze op maat te laten knippen. Eenmaal de simkaart geplaatst dien je de Iphone op te starten en in te loggen met de bij de simkaart geleverde code.

Stap 2 - Pincode simkaart wijzigen Iphone

De sim pincode wijzigen, zoek in het menu van de Iphone de instellingen op. Klik op instellingen kies telefoon, scroll iets naar beneden en kies 'simpincode'. Nu verschijnt er een scherm waarop je kunt kiezen voor 'wijzig pincode'.

Menu telefoon instellingen Iphone
Klik op de optie telefoon in het instellingen menu

Simpincode wijzigen Iphone
Klik op simpincode om de simpincode te wijzigen

Wijzigen simpincode Iphone
Klik op wijzig pincode


Stap 3 - Simpincode wijzigen Iphone

Nu verschijnt er een scherm met drie invoervelden;
- huidige pincode
- nieuwe pincode
- Bevestig nieuwe pincode

Scherm om pincode aan te passen Iphone
Voer de huidige pincode in, vervolgens in volgende schermen de nieuwe pincode


Voer deze drie velden in, uiteraard in de bovenste de code die bij de simkaart is geleverd. In de twee onderste de nieuwe code die je wilt gebruiken.

Sla de wijziging op en je kunt in het vervolg inloggen op je Apple Iphone met je eigen pincode.

Succes!

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Dank voor je reactie. Zo te horen ben je eruit gekomen?

      Verwijderen
  2. Summier en handig. Deze uitleg is fijn om even bij de hand te hebben als je bij de eerste installatie van je iPhone niet oplet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Bas, goed om te lezen dat je het gelukt is. Fijn om te lezen dat de handleiding voor het wijzigen van het simkaart wachtwoord bij een apple iphone duidelijk is.

      Verwijderen