Ideal betalen niet ideaal voor multi language websites

Wanneer er online goederen worden aangekocht is het verzenden en betalen een belangrijk onderwerp, op het laatste punt gaan we in deze blog iets dieper in.
In Nederland is het heel gebruikelijk om te betalen met de betaalservice Ideal, echter is dit in het buitenland helemaal niet zo vanzelfsprekend. In Duitsland betaalt men het liefst met Giropay en bij onze zuiderburen met Mister Cash.Is Ideal wel zo ideaal als het lijkt?
Tot op zekere hoogte is Ideal een uitstekend betalingsmiddel, iedere klant die toegang heeft tot internetbankieren kan Ideal gebruiken. Echter kleven er ook nadelen aan het gebruik van Ideal, de dienst is in combinatie met mobiele apparaten nauwelijks te gebruiken en buitenlandse gebruikers worden buitenspel gezet. Een ander nadeel dat het gebruik van Ideal met zich meebrengt is het feit dat de gebruikers een uitgebreide wizard dienen te doorlopen voordat deze heeft afgerekend.


Hoe moeten we het betalen dan regelen?
Op Europees niveau wordt er gewerkt aan een centraal betaalsysteem, echter lijkt dit systeem dat schuil gaat onder de naam Mybank ook te bestaan uit teveel stappen die de gebruiker moet doorlopen. Een goed (in Nederland nog niet beschikbaar) alternatief is de Google Wallet.
De Google Wallet kan goed overweg met mobiele apparaten en is gebruiksvriendelijk, met slechts 1 druk op de knop kan er worden afgerekend. Google Wallet gebruikers kunnen via Gmail geld toekennen aan het account vervolgens kan er met een Paypal achtige omgeving betaald worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten