Satellietpagina's en zoekmachineoptimalisatie


Satelliet websites zijn websites die buiten de hoofdsite om zijn gebouwd, zodat deze gebruikt kunnen worden voor specifieke marketingdoeleinden of in het geval van veel ondernemers: om te scoren op bepaalde keywords.


Op welke wijze satelliet websites niet gebruiken?
Het is af te raden om satellietpagina’s in te zetten om op specifieke zoekwoorden te scoren, internetondernemers claimen voor ieder zoekwoord dat zij belangrijk vinden een aparte url.
Iedere url wordt vervolgens ingericht als een aparte website die vervolgens volgepropt wordt met links naar de hoofdpagina, waarop de producten worden aangeboden.
Dit wordt afgeraden, omdat men alle websites bij moet houden hierdoor gaat de kwaliteit van de websites verloren. Een ander argument om satellietpagina’s in te zetten is de ‘straf’ die vanuit Google wordt opgelegd. De satellietpagina’s hebben doorgaans een lage pagerank, dus weinig toegevoegde waarde. Omdat alle links vanuit de satellietpagina’s worden gericht naar de hoofdsite kan dit door Google gezien worden als spam, met ingang van de laatste Google updates wordt hier streng tegen opgetreden.

Op welke wijze satellietwebsites wel gebruiken?
Satellietwebsites kunnen prima worden ingezet wanneer je als online ondernemer een bepaald merk wilt positioneren, deze website staat dan wel op zichzelf en spreekt een ‘eigen’ doelgroep aan.
Om berichten onder deze specifieke doelgroepen te verspreiden kan ook social media ingezet worden, maak wel voor iedere satellietpagina een nieuw account aan. Goede social media kanalen zijn bijvoorbeeld Twitter en Facebook, hier kun je de tactiek voor Twitter en Facebook terugvinden.
Je kunt prima een losse domeinnaam registreren (satellietwebsite) voor een los project, productlancering of marketingcampagne. Zolang je maar je hoofdsite gebruikt om die sites onder de aandacht te brengen en dus niet andersom. Lees in mijn blog over zoekmachine optimalisatie hoe satellietpagina's binnen Google apart van elkaar goed kunnen scoren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten