Hoe krijg je bekroonde dieren in Farmville2?

Farmville2 is een spel dat draait om het onderhouden van je eigen virtuele boerderij.
Bij het spelen van Farmville2 dien je dus dieren en gewassen te verzorgen.
Echter wanneer een dier een aantal keren gevoed is dan wordt het dier een bekroond dier.
Het is per dier afhankelijk wanneer deze bekroond wordt, doorgaans kun je dieren die duur zijn in de aanschaf langer voeren voordat deze bekroond worden.


Bekroonde dieren Farmville2

Als een dier eenmaal bekroond is zal deze andere producten 'leveren' dan dieren die niet bekroond zijn.Z
Zo leveren koeien en geiten die bekroond zijn Zwitserse kaas en de  niet bekroonde variant melkflessen.
Een bekroond paard levert zadels, een niet bekroond paard geeft hoefijzers en bekroonde kippen leveren bruine eieren terwijl de niet bekroonde kippen witte eieren leveren.

Producten en bekroonde dieren

Zoals in de alinea hierboven al duidelijk werd leveren bekroonde dieren in Farmville2 andere producten dan niet bekroonde dieren, deze producten zijn nodig om luxere producten te produceren en te verkopen.
Op deze manier kun je snel meer geld verdienen in het spel, hierdoor kun je nieuwe gebieden eerder vrijspelen waardoor je boerderij verder uit te breiden is.
Daarnaast zorgen bekroonde dieren voor meer experience points (XP's), deze zullen je sneller naar een ander niveau laten stijgen waardoor je nieuwe gewassen kunt verbouwen.
Een ander voordeel van bekroonde dieren is deze een 'lintje' krijgen naarmate ze vaker gevoerd worden, hoe vaker ze gevoerd worden des te beter de status van het dier wordt. Iedere keer als je een nieuw level bereikt met het voeren van een bekroond dier ontvang je snelvoer. Dit voer kan ingezet worden om dieren te voeren die eigenlijk nog niet gevoerd hoeven of kunnen worden. Het snelvoer kan erg handig zijn om bepaalde missies te voltooien.

33 opmerkingen:

 1. hoe kom je aan een zwitserse koe? ik zit al wekenlang op level 19, maar de koe blijft vergrendeld

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Zwitserse koe speel je vrij door een gebied te kopen. Je zult als het goed is nog een gebied moeten kopen om je Zwitserse koe vrij te kunnen spelen.
  Nadat je het gebied (links achterin, het kavel voor de boom met de band) hebt vrijgespeeld kun je een Zwitsers kalf kopen met Farmville2 munten in de winkel (ook kun je dan een volwassen Zwitserse koe kopen maar daar heb je de betaalde Farmbucks voor nodig). Ik hoop dat ik je verder heb kunnen helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. in lvl 20 komt die kalf ook vrij

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klopt inderdaad. In level 20 komt het kalf ook vrij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. waarom duurt het in een x 18 uur voordat mijn bekroonde kip honger heeft bij een normale kip duurt het 5 minuten
  1 bruin ei& 15 xp tegenover 216 normale eieren en 216 x 2 xp dan wint dat tweede dus echt wel dus wat is nou het voordeel?
  of hebben mijn kippen gwn een bug

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Menno, dat is nu eenmaal zo geregeld in het spel. Een bekroonde kip (of een ander bekroond dier) gaat naar een 'show' (zie je niet in het spel) en krijgt daardoor meer punten. Daarnaast geven bekroonde dieren andere producten, waardoor je ook ingrediënten voor exclusievere gerechten verkrijgt. Hiermee kun je meer verdienen dan de normale producten. Bekroonde dieren (in jouw geval kippen) leveren meer XP punten op dan de standaard dieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe kan je er achter komen dat je dier bekroond wordt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ieder dier wordt bekroond, dure dieren worden later bekroond dan de goedkopere dieren, dit heeft te maken met het aantal keren dat je ze voert. Ook kun je zien wanneer een dier bekroond wordt als je een dier koopt. Je krijgt automatisch een melding als je dier nog 10x gevoerd moet worden voordat deze bekroond wordt.

   Verwijderen
 8. Mijn bekroonde paarden gaan naar de markt. Hoe kom ik nu aan zadels?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zodra je het bekroonde paard / de bekroonde paarden gaat voeren krijg je een zadel en verdien je extra XP punten.

   Verwijderen
  2. ik krijg geen zadels ook al zijn ze bekroond

   Verwijderen
 9. Mijn bekroonde paarden gaan naar de markt. Dit gebeurt automatisch. Hoe krijg ik nu zadels?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij heb je de vraag per ongeluk twee keer ingediend, echter hierbij nogmaals het antwoord. Je ontvangt zadels wanneer je het bekroonde paard voert. Tevens ontvang je meer XP punten, zodat je sneller levels gaat stijgen.

   Verwijderen
  2. hoe kun je voorkomen dat de bekroonde dieren en paarden op de jaarmarkt verkocht worden want ik wil ze houden.

   Verwijderen
  3. Je bekroonde dieren in FarmVille 2 behoud je gewoon. Het is enkel zo dat wanneer je de dieren voert, je extra punten krijgt. En wanneer je eerder je dieren voert dan je buren, dan krijg je daar op de jaarmarkt meer punten voor. Het is eigenlijk net zoals de punten op de jaarmarkt die je ontvangt voor bemeste gewassen.

   Dus wanneer je een melding krijgt dat je dier naar de jaarmarkt gaat, dan betekent het dat je extra punten ontvangt. Je bent het dier niet kwijt. Ik hoop dat het nu wat duidelijker is geworden. Veel plezier met het spelen van FarmVille 2.

   Verwijderen
 10. zij bedoelt dat bekroonde paarden naar de jaarmarkt gaan en dat wil ze niet. hoe kun je dat voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wanneer een dier bekroond wordt gaat het automatisch naar de jaarmarkt dat is niet uit te schakelen. Maar het dier blijft wel op de boerderij het is alleen zo dat je meer punten en andere producten krijgt door het te voeren. En dat wordt de jaarmarkt genoemd.

   Verwijderen
 11. waarschijnlijk bedoelt zij dat ze wilt voorkomen dat bekroonde paarden naar de markt gaan hoe kun je dat voorkomen. ik loop daar ook tegenaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt het niet voorkomen dat je bekroonde dieren, in dit geval paarden naar de jaarmarkt gaan. Dat heeft puur te maken met het feit dat je de bekroonde dieren eerder voert dan dat je buren dat doen. Dan krijg je een melding dat je paard naar de jaarmarkt gaat, hierdoor krijg je extra punten. Echter raak je het dier niet kwijt, het wordt niet verkocht. Je ontvangt gewoon meer XP punten, waardoor je sneller in level zult stijgen. Je krijgt als het ware een prijs omdat jouw dier 'beter' is dan die van je buren.

   Verwijderen
 12. Mijn bekroonde dieren zijn allemaal op een holletje naar de weide aan de overkant gegaan. Leveren ze nu nog producten op?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Ida, wanneer de bekroonde dieren naar de weide gaan leveren niets meer op. Het enige voordeel is dat je meer dieren op je boerderij kunt houden.

   Verwijderen
 13. Als je geiten bekroond zijn krijg je geen melk meer, hoe kom je dan nog aan melk als je nog geen koe hebt. ik zit in level 19

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan zul je nieuwe geiten moeten kopen. Deze geven wel weer melk.
   Mocht je het dierenlimiet bereikt hebben, dan kun je de bekroonde geiten 'archiveren'. Veel speelplezier met FarmVille2

   Verwijderen
 14. Ik heb juttedoeken nodig van bekroonde ezels maar bij mij gaan deze direct naar de weide voor bekroonde dieren. Hoe ken ik ze op mijn boerderij houden ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet je de bekroonde dieren niet naar de weide sturen. Altijd als je een bekroond dier krijgt dan krijg je de keuze of je het wilt behouden of dat deze naar de weide moeten gaan.

   Verwijderen
 15. Reacties
  1. Je bomen worden pas bekroond als je ze met een snoeischaar hebt behandeld en dan een aantal keren water hebt gegeven.

   Verwijderen
 16. Hallo, na hoeveel keer water geven krijg je een bekroonde boom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bomen worden pas bekroond als je ze met een snoeischaar hebt behandeld en dan een aantal keren water hebt gegeven. Het is per boom verschillend.

   Verwijderen
 17. Reacties
  1. Je bomen worden pas bekroond als je ze met een snoeischaar hebt behandeld en dan een aantal keren water hebt gegeven.

   Verwijderen
 18. Goedemorgen, is er een knop waarmee ik in één keer al die links van FV2 op mijn eige pagina kan verwijderen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag, volgens mij kan dat niet.
   Je kunt wel per bericht de melding weghalen van je tijdlijn.

   Verwijderen