Geld verdienen in GTA V

GTA V ook wel GTA five genoemd is een spel dat momenteel op de Playstation 3 en Xbox360 te spelen is, in de winter (februari 2014) april zal GTA V ook op PC speelbaar worden. GTA V is ontwikkelt door Rockstar games en speelt zich af in Los Santos, een fictieve variant op de Amerikaanse stad Los Angelos.
Je kunt met GTA V je personage en auto's pimpen daarnaast heb je geld nodig om wapens of vastgoed (safe houses) te kunnen kopen, maar hoe kom je aan al dat geld?

Missies spelen
Door missies te spelen in GTA V kun je geld verdienen, bij sommige missies moet je een juwelier overvallen een deel van de opbrengst van de roof is voor jou als personage. Bij andere missies wordt je als het ware ingehuurd door een opdrachtgever. Niet alle missies worden uitbetaald, er zijn namelijk missies waarbij je voorbereidende werkzaamheden moet verrichten voor bijvoorbeeld een overval. Deze missies zullen niets opleveren, maar hoe meer voorbereidende werkzaamheden je uitvoert des te moeilijker de missie zal zijn en hoe meer geld deze uiteindelijk zal opbrengen.

Overvallen plegen op winkels en waardetransport
Sommige winkels en benzinestations kun je bezoeken. Je kunt deze winkels of benzinestations bezoeken als klant en er producten kopen (zoals energierepen). Echter kun je ze ook een bezoekje brengen met een ander doel, namelijk je zakken te vullen! Ga met je personage naar binnen en richt een wapen op degene die achter de balie staat. Deze zal beginnen met het leeghalen van de kassa en gooit je tot slot een plastic zak gevuld met geld toe. Eenmaal het geld in ontvangst genomen zorg dan dat je uit de voeten komt want de politie in Los Santos zal toesnellen naar het plaats delict.

Een andere brute manier om aan geld te komen is het overvallen van waardetransportwagens.
De geldwagens in GTA V zijn te herkennen aan een wit met groene opdruk en zijn voorzien van de Gruppe6 (dit is het security bedrijf in Los Santos). De waardetransportwagens van Gruppe6 zijn net zoals in het echt voorzien van pantser en het zijn zware auto's die zich niet gemakkelijk van de weg laten duwen.
Wacht om deze reden je kans af en probeer de banden van de geldwagen lek te schieten. Vervolgens kun je de wagen gemakkelijker onder vuur nemen en hem proberen te 'kraken'. Echter zijn de personeelsleden die in de geldwagen zitten ook gewapend en voorzien van kogelvrije vesten, tevens zullen zij meteen versterking oproepen (de politie van Los Santos) die hen te hulp schiet wanneer je het vuur op ze opent.

Geld verdienen op een legale manier in GTA V
De hierboven genoemde manieren zijn lucratief voor de doorgewinterde GTA V crimineel, echter heeft Rockstar games het ook mogelijk gemaakt om in GTA V geld te verdienen op een legale wijze.
Je kunt namelijk via je smartphone (Ifruit) investeren in aandelen van de bedrijven die actief zijn in Los Santos. Daarnaast is het mogelijk om lifters op te pikken en deze naar een bestemming te brengen, doorgaans geven zij een klein vergoeding. Ook is er met (straat)racen geld te verdienen.

Investeren 
In GTAV is het mogelijk om te investeren in aandelen (dit werd in de vorige alinea ook al benoemd). Ook is het mogelijk om in vastgoed te investeren. Sommige gebouwen kun je verhuren en dit levert wekelijks geld op.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten