Een webpagina SEO vriendelijk inrichten doe je zo!

In dit artikel wordt duidelijk op welke manier een webpaginazoekmachinevriendelijk en gebruiksvriendelijk (usability vriendelijk) opgebouwd dient te worden. Deze elementen zijn dus zowel voor de gebruiker als de zoekmachine belangrijk om een website op een juiste manier te presenteren.

Webpagina indelen
De indeling is erg belangrijk voor een website, zeker wanneer het doel informatie overbrengen is moet deze volgorde in acht worden genomen. Enkel op deze manier kan de informatie effectief worden overgebracht.

Titel  (h1) – Doorgaans is dit de pagina titel (Maximaal 70 leestekens incl. spaties)
Alinea 1

Subtitel (h2)
Alinea 2

Subtitel (h3) - optioneel
Alinea 3

Subtitel (h4) - optioneel
Alinea 4

Subtitel (h5) - optioneel

Alinea 5

Subtitel (h6) - optioneel
Alinea 6

Webpagina vullen
De indeling is nu bekend, nu zullen we verder inzoomen op de vulling van de pagina.
Het vullen van een webpagina is belangrijk om informatie over te brengen op de doelgroep.
Wanneer een webpagina is geoptimaliseerd voor zoekmachines zal deze eerder op relevante zoekwoorden getoond worden. 

Titels
De belangrijkste titel is de pagina titel, deze moet in 70 leestekens weergegeven waar de website over gaat. Een (sub)titel dient altijd voorzien te zijn van een zoekwoord.
Een subtitel dient te beschikken over een zoekwoord die enkel betrekking heeft op de alinea.

Tekst
De tekst op de pagina dient voldoende zoekwoorden te bevatten (hetzelfde zoekwoord als in de titel). De zoekwoord dichtheid dient 3% - 5% te bedragen over de gehele pagina.
Anders gezegd; het zoekwoord dient per 100 woorden 3-5x voor te komen, op deze manier blijft de tekst normaal leesbaar voor de gebruiker, maar dan kan een zoekmachine robot wel achterhalen op welke zoektermen een website getoond moet worden in de zoekresultaten van de zoekmachine.

Afbeeldingen/ video’s en links
Voorzie ieder bestand voordat je dit upload van een juiste naam, dit wil zeggen dat hier een zoekwoord in verwerkt dient te worden. Geef vervolgens een titel en een bijschrift in waarin ook ditzelfde zoekwoord in voor komt. In dit artikel kunt u meer informatie over het toevoegen van afbeeldingen, video's, bestanden en links vinden.

Meta tags
De meta tags zijn een belangrijke aanvulling om de zoekmachine informatie mee te geven over de inhoud van de webpagina. De meta tags zijn sleutelwoorden die ingegeven dienen te worden die nauw aansluiten bij het onderwerp van de pagina. Geef maximaal 10 zoekwoorden in anders kan dit gezien worden als spam (dit werkt averechts).

Meta description (pagina beschrijving)
De meta description is een erg belangrijk instrument, dit is het eerste (samen met de H1 - pagina titel) dat de zoekmachine robot tegenkomt bij het indexeren van een webpagina. Wanneer je in de meta description een zoekwoord verwerkt weet de zoekmachine meteen waar de desbetreffende pagina over gaat. De meta description is ook belangrijk voor het trekken van bezoekers naar je website. Door een call-to-action in te bouwen zorg je ervoor dat zoekmachinegebruikers nieuwsgierig worden en een bezoek brengen aan je website.
* De meta description dient maximaal 160 leestekens (incl. spaties) lang te zijn, maar minimaal 130 leestekens te hebben anders is de kans aanwezig dat Google zelf de overige gegevens aanvult.

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Een mobiel vriendelijke website (responsive design) wordt ook steeds belangrijker. Daarover kun je meer terugvinden in de kennisbank, hier aan de rechterzijde. Bij het onderdeel internetmarketing.
      Doe je voordeel ermee zou ik zeggen, succes!

      Verwijderen