Wat is een Chromebook?

Wanneer je een nieuwe laptop wilt kopen dan heb je de keuze uit verschillende merken maar ook uit verschillende besturingssystemen. Je kunt bijvoorbeeld een laptop kopen die draait op Windows, Macintosh (Macbook) of ChromeOS. Wanneer je een systeem aanschaft dat op ChromeOS koopt dan koop je een Chromebook.
De voordelen van een Chromebook
In verhouding met andere laptops is een Chromebook een stuk goedkoper, voor circa 250 euro kun je al een mooie Chromebook kopen. Een laptop waarop Windows draait kost bijna het dubbele en in vergelijking met een Macbook kost een Chromebook helemaal een schijntje, een Macbook kost al snel 1000 euro of meer. Naast de gunstige prijs kleven er nog meer voordelen aan een Chromebook.
Chromebooks zijn erg snel opgestart, dit komt doordat het besturingssysteem ChromeOS eigenlijk helemaal niet geladen hoeft te worden, dit is bij concurrerende besturingssystemen wel het geval.

De nadelen van een Chromebook
Een Chromebook maakt gebruik van apps, hierdoor is het niet altijd mogelijk om de goede software te installeren. Simpelweg omdat de maker van de software het niet heeft ontwikkelt voor ChromeOS.
Het besturingssysteem ChromeOS is gebaseerd op de Unix architectuur, aangezien deze besturingssystemen open source, dus gratis te gebruiken zijn. Hierdoor is een Chromebook erg goedkoop in aanschaf en snel in gebruik. Het grote nadeel is dat veel fabrikanten geen software ontwikkelen voor Unix.

Conclusie Chromebook
Een Chromebook is eigenlijk ontwikkeld voor mensen die weinig met een laptop/computer doen. Een Chromebook is prima te gebruiken wanneer je hoofdzakelijk op het internet surft, e-mails verzend, teksten verwerkt of bestanden wilt opslaan.

2 opmerkingen:

  1. Het is voor mij erg belangrijk dat ik er gewoon spelletjes op kan blijven spelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt er wel spelletjes op spelen die op het internet worden gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan Facebook spelletjes zoals; Candy Crush, Farmville2 etc. Maar spellen die echt moet installeren worden lastig op een Chromebook, dit komt doordat het besturingssysteem niet wordt ondersteund door het spel.

      Verwijderen