Er bestaan verschillende soorten affiliates

Bij affiliate marketing zijn 5 manieren waar je op kortere of langere termijn geld mee kunt verdienen. Deze affiliate manieren zullen we je in dit artikel toelichten.
Cashback/loyalty
Via een cashback website beloon je jouw bezoekers (vaak zijn dit members van je site) voor het kopen bij een bepaalde winkel, of voor het aanmelden op nieuwsbrieven. Omdat er een beloningsaspect inzit, heb je een stukje techniek nodig en dus is dit pas een beetje interessant als je al wat geld verdiend hebt om te investeren.

E-mail marketing
Het is eigenlijk heel simpel maar anderzijds ook weer een enorme kunst om een goed e-mailbestand op te bouwen dat converteert – ofwel, waarmee geld verdiend kan worden. Het wordt pas interessant bij grote aantallen en voordat je hier bent gaan er wel wat maandjes overheen of je gebruikt geld om e-mail adressen in te kopen, maar dan moet je dus wederom investeren.

Traffic Buying
Dit is eigenlijk een hele leuke vorm van affiliate marketing die je heel veel kan opleveren maar ook heel veel kan kosten. Je koopt online verkeer in door advertenties online te plaatsen, hiermee kun je ook de mist in gaan. Als er veel mensen op je banners klikken maar uiteindelijk niets kopen dan betaal jij de rekening! Bekende kanalen zijn:
Google adwords (de tekstadvertenties die je ziet in Google)
Google content netwerk (banners en ook de tekst advertenties op websites)
Facebook (de bannertjes aan de zijkant)

Er zijn nog veel meer kanalen op te noemen. Maar omdat in deze tak van sport een hoop geld valt te verdienen worden deze kanalen niet vaak uitvoerig besproken. Als je een beetje lef hebt en je wat geld kunt missen, is het een idee om het voorzichtig te proberen. Met name nieuwe traffic kanalen zijn interessant om in de gaten te houden. Daar kun je als toekomstige “traffic-buyer” goedkoop testen totdat ook de concurrentie de verkeersbron heeft ontdekt. Op het moment dat de concurrentie dan hevig is, heb jij in ieder geval de kennis in huis om van iedereen de beste advertenties te maken, waardoor je actief kunt blijven omdat je Return on Investment (ROI) voldoende hoog blijft.


Content Websites
Content websites zijn in feite websites met informatie waar bezoekers iets aan hebben. In affiliate marketing zijn dit vaak websites waar bezoekers naar op zoek zijn (anders dan landingspages die vaak conversieverhogend worden ingezet bij traffic buying). Dit kan nuttige informatie zijn, maar ook een blog over mode.

Directory sites
Dit zijn sites die voornamelijk bestaan uit linkjes waar mensen vandaan hun weg op het internet verder vervolgen. Startpagina.nl is hier een bekende van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten