Grote stad opbouwen in Anno1404

Anno 1404 is een game waarbij de speler een groot imperium moet opbouwen. Anno 1404 is het tweede deel uit de succesvolle Anno reeks. De voorganger heette Anno 1503 daarna kwamen nog Anno 1701 en Anno 2070 uit. Ook is er nog een uitbreiding te verkrijgen voor Anno 1404 deze uitbreiding heet Venice.
Dit artikel zal verder ingaan op het bouwen van een grote stad en hoe dit opgezet moet worden.

Stap 1 - Start het spel op en zorg voor grondstoffen
Wanneer je een scenario start bijvoorbeeld Elector dan krijg je een eiland toegewezen waarop je mag starten met bouwen. Begin altijd eerst met het bouwen van een aantal houthakker hutten hierdoor voorkom je dat je zonder hout komt te zitten. Bouw er minimaal 2 en maximaal 4, zo heb je voorlopig voldoende grondstoffen om een dorp op te bouwen. Bouw nu zo ver mogelijk van je eerste pak huis af een visserij om alvast een voorraad vis op te bouwen voor je toekomstige inwoners.

Stap 2 - Bouw een marketplace
De tweede stap is het bouwen van een marketplace voor de dorpelingen, bouw deze op een plaats waar je nauwelijks last hebt van gebergten, ook is het belangrijk dat het gebied zo ver mogelijk landinwaarts gebouwd wordt. Hierdoor kun je maximaal profiteren van de marketplace. Leg rondom de marketplace wegen aan. Naast de marketplace dien je ruimte te reserveren voor de kerk (die komt wat later in het spel) reserveer hiervoor 3x2 ruimte , hierdoor heeft ook de kerk het maximale/optimale bereik en zullen de huizen die je bouwt sneller uitbreiden.

Stap 3 - Huizen bouwen
De laatste stap is het bouwen van huizen, Verleng de wegen die rondom de marketplace zijn gelegd zodat je hiertussen huizen kunt bouwen. De wegen langs de brede kant van de marketplace kun je op de hoek verlengen, hiertussen passen precies 2 huizen naast elkaar. Bouw in het begin circa 10 huizen anders zul je snel te kort krijgen aan etenswaren en drinken. Je zult zien dat de inkomsten geleidelijk aan toenemen.

Stap 4 - Boerderijen bouwen
Wanneer je een bepaald aantal inwoners hebt verkregen kun je boerderijen bouwen, de ene is voor het produceren van cider en met de andere boerderij kun je hennep verbouwen. Deze hennep is noodzakelijk voor de productie van kleding en touw. Bouw de boerderijen zo ver mogelijk van je marktplaces af zodat deze de eventuele uitbreiding van je stad niet in de weg staan. Later in het spel wordt het noodzakelijk om de boerderijen en industrieën zelfs te verplaatsen naar een ander eiland om de stad verder te kunnen uitbreiden.
Wanneer je alle stappen hebt gevolgd moet je stad er ongeveer uitzien zoals onderstaande screenshots.

Marketplace en church Anno 1404
Marketplace and church Anno 1404

Overview stad Anno1404
Overview opbouw stad Anno1404





Geen opmerkingen:

Een reactie posten