Vriendengroep maken binnen Facebook

Wordt u ook gek van alle uitnodigingen die u van verschillende vrienden krijgt op Facebook? Of krijgt u vaak een opmerking van bekenden dat zij gek worden van al uw Facebook app verzoeken? Lees dan dit artikel, hierin wordt beschreven op welke manier u uw vrienden kunt ontlasten met tientallen meldingen over uw bereikte niveau met Facebookapps (zoals FarmVille2, Candycrush etc.).
Stap 1 - vriendenlijst maken
In de linkerkolom van Facebook staat onder de apps die u heeft geïnstalleerd de categorie vrienden.
Vrienden in menu Facebook

Eenmaal op vrienden gedrukt in de rechterkolom bij Facebook kunt u een nieuwe lijst aanmaken.
Dat kunt u doen door op + Lijst maken te klikken (zie screenshot hierboven).
Nu ontpopt zich een scherm waarin de naam van de vriendenlijst aangevoerd moet worden, daarnaast kunnen er meteen vrienden worden toegevoegd.

Stap 2 - vrienden toevoegen aan lijst
Indien iemand toegevoegd dient te worden aan de zojuist aangemaakt vriendenlijst dan moet er naar het Facebook van de betreffende persoon genavigeerd worden. Vervolgens staat er een knop waarop vrienden staat (zie onderstaand screenshot). Eenmaal de button aangeklikt verschijnt er een lijst met opties, kies de optie toevoegen aan andere lijst. Wanneer er geklikt wordt op 'toevoegen aan andere lijst' kan de zojuist aangemaakte lijst worden gekozen, vervolgens zal diegene enkel de berichten uit deze vriendenlijst in kunnen zien. Mocht je met de betreffende persoon meer willen delen dan enkel de updates/verzoeken van je spelletjes dan kun je deze persoon voor meerdere lijsten indelen - dit kan eenvoudig door meerdere lijsten aan te klikken.

Vrienden toevoegen aan vriendenlijst Facebook

Stap 3 - Spel instellen op vriendenlijst
Met het aanmaken en uitnodigen van een vriendenlijst zijn we er nog niet. De app die berichten verstuurd naar je vrienden staat namelijk standaard ingesteld op 'iedereen'. Om ervoor te zorgen dat alleen een bepaalde vriendenlijst de updates/verzoeken van een app te zien krijgen dient dit bij de app zelf nog ingesteld te worden. Hiervoor gaat u naar de app in de linkerkolom van Facebook en zet u uw muis op de betreffende app waarvoor u de aanpassing wilt doen, vervolgens verschijnt er een tandwielicoontje voor de app, hier dient u op te klikken.

App instellingen bewerken Facebook

Vervolgens kan er gekozen worden voor 'instellingen bewerken'. Eenmaal op de optie 'instellingen bewerken' geklikt kan de vriendenlijst geselecteerd worden bij 'zichtbaarheid van app' klik vervolgens de gewenste vriendenlijst en kies tot slot sluiten.

Nu zullen enkel de personen die in de betreffende vriendenlijst zijn opgenomen de updates/verzoeken van spelletjes zien. Het resultaat is dat uw vrienden geen onnodige berichten te zien krijgen van u en u zult geen vervelende reacties meer krijgen dat er zoveel verzoeken worden geplaatst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten