Google beloont SSL-certificaat

‘Don’t be evil’ is de slogan van zoekgigant Google al sinds jaar en dag. In de loop der jaren heeft Google steeds meer algoritme updates doorgevoerd, zo kenden we al twee Panda updates, een Pinguïn update, de Venice update en de Hummingbird update. Deze updates zorgden ervoor dat websites kwalitatief hoogstaande inhoud (content) verkregen. Sinds 7 augustus 2014 heeft Google een nieuwe update toegevoegd aan haar algoritme, namelijk de beloning van een beveiligde verbinding, een verbinding met het SSL certificaat.

Wat is een beveiligde verbinding?

Iedere website wordt standaard opgeroepen met een Hypertekst Transfer Protocol (HTTP), wanneer HTTP wordt aangevuld met een SSL-certificaat of de opvolger hiervan het Transport Layer Security (TLS) ontstaat er een versleutelde verbinding tussen de server waarop de website gehost staat en de browser waarmee de gebruiker de website bekijkt. Wanneer een website wordt voorzien van een SSL-certificaat of TLS dan wijzigt HTTP in HTTPS, waarbij de S voor secure staat (dus een beveiligde verbinding). Hierdoor wordt het voor derden vrijwel onmogelijk om mee te kijken met de communicatie tussen server en cliënt. Tevens wordt het daarmee bemoeilijkt om malware en virussen te verspreiden. Hier komt het ‘don’t be evil’ principe van Google dus weer om de hoek kijken!

Google’s advies voor het implementeren van een beveiligde verbinding

Zoals al eerder in dit artikel duidelijk werd wil Google beveiligde websites belonen met een hogere positie binnen de zoekresultatenpagina. Deze aanpassing zal in het begin nog weinig invloed hebben op de indexering/positionering van de website, echter heeft Google aangegeven hier in de toekomst steeds meer waarde aan te hechten.

1. Bepaal wat voor type certificaat je nodig hebt: single, multi-domain of een wildcard certificaat
2.Gebruik een 2048-bit versleuteld certificaat
3. Gebruik relative URLs voor assets die op hetzelfde beveiligde domein leven
4. Gebruik protocal relative URLs voor alle andere domeinen
5. Zorg ervoor dat de HTTPS website niet geblokkeerd wordt door Robots.txt
6. Zorg ervoor dat zoekmachines de website mogen indexeren 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten