De kracht van linkbuilden

Linkbuilden is erg belangrijk op het internet, door verwijzingen te leggen zowel binnen als buiten een website wordt er een web gemaakt waarmee bezoekers navigeren. Belangrijk hierbij is om een stabiele en stevige basis te hebben staan, maar wat is een goede basis? Dat wordt in dit artikel duidelijk

Een goede basis

De basis van iedere website begint met een logische opbouw van menu items en de daaraan gekoppelde webpagina's. Iedere webpagina dient voorzien te zijn van content en hiermee een waarde toe te voegen voor de eindgebruiker. Wanneer deze basis staat kunnen verwijzingen gelegd worden tussen verschillende pagina's - het zogeheten interne linkbuilden, hier blijf je dus binnen het domein en daarmee op dezelfde werken. Belangrijk hierbij is dat de webpagina's over eenzelfde onderwerp gaan of synergie hebben. Hoe meer bijdragende verwijzingen er gelegd kunnen worden, des te sterker de website wordt. Deze zorgt er namelijk voor dat de gedeelde informatie steeds duidelijker (en uitgebreider) wordt voor de gebruiker.


Het aas uitgooien

Nu de basis van de website staat, is het tijd om meer bezoekers te trekken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld andere websites aan te schrijven die over hetzelfde onderwerp gaan als waar de eigen website over gaat, vervolgens vraag je aan de webmaster of deze een link wil plaatsen naar je webpagina over het betreffende onderwerp. Het is belangrijk om informatie te verspreiden die zo dicht mogelijk in de buurt komt van het oorspronkelijke onderwerp, aangezien deze verwijzing toegevoegde waarde heeft voor de eindgebruiker. Daarnaast dient de verwijzing uit te komen op de pagina waarop het onderwerp wordt behandeld, hierdoor hoeft de gebruiker niet opnieuw te zoeken naar de gewenste informatie. Ook kun je bij sommige websites (vooral blogs) een reactie achterlaten dan is het zaak om de link in je reactie te verwerken, zorg hierbij wel dat je ook een echte reactie plaatst en niet alleen een link plaatst dat wordt niet gewaardeerd en is tevens niet voldoende duidelijk voor de gebruiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten