Linkedin dé B2B-krachtpatser

Veel mensen zijn bekend met Linkedin, het is een social media platform dat vooral zakelijk wordt ingezet. Sommige mensen vergelijken Linkedin wel eens met een online curriculum vitae (CV). Echter zijn er veel meer manieren om Linkedin succesvol in te zetten - zeker voor bedrijven. In dit artikel meer over de kracht van Linkedin.

Waarom Linkedin krachtig is

Via Linkedin kun je net zoals bij anders social media platforms bekenden uitnodigen, vervolgens kun je deze personen berichten sturen. Wanneer je een persoon een bericht stuurt krijgt deze een melding van Linkedin in zijn/haar mailbox. Hierdoor wordt het verzenden van een bericht via Linkedin gezien als een verkapte vorm van e-mailmarketing. Hier ligt ook meteen de kracht van Linkedin, doordat er een mail gezonden wordt naar de betreffende persoon is de kans een stuk groter dat je bericht gelezen wordt.

Groepen maken in Linkedin

Om aan meerdere mensen een bepaald bericht te sturen is het handig om een groep aan te maken, hieraan kun je vervolgens middels een tag (label) personen aan koppelen. Wanneer je vervolgens de aangemaakte Linkedin groep een bericht stuurt, ontvangen enkel deze personen de melding. Deze Linkedin functionaliteit is te vergelijken met een maillijst binnen een nieuwsbrief.

Waar wacht je op? Ga netwerken!

Linkedin is alleen een krachtige tool wanneer je daadwerkelijk veel volgers hebt. Binnen Linkedin bestaan mogelijkheden om je lijst met volgers eenvoudig uit te breiden, denk bijvoorbeeld aan een de functie waarmee je via de adressenlijst in je mailprogramma personen kunt uitnodigen. Daarnaast kun je ook bedrijven die belangrijk zijn voor jouw opzoeken en volgen, vaak resulteert dat ook in meer volgers op je persoonlijke account. Een andere mogelijkheid is de website TopLinked.com waar je met een gratis account personen kunt uitnodigen, hier staan ook voldoende Nederlanders tussen. Wanneer je zelf een website hebt of gebruik maakt van een e-mail handtekening kun je gebruik maken van een Linkdin button. Op deze manier laat je bezoekers op je website of ontvangers van je e-mail weten dat je actief bent op Linkedin, waardoor zij je wederom kunnen uitnodigen. De Linkedin badge is gratis via de website van Linkedin te verkrijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten