Affliliate marketing zonder website

Bij Affiliate markering draait het natuurlijk maar om één ding, dat is het promoten van andermans product. Hierbij is het belangrijk dat de gebruiker op een unieke link klikt, zodat de affiliate partij kan zien door wie de link is geplaatst en aan die de commissie toegekend moet worden.

Affliliate marketing zonder website is mogelijk

Een manier om de link te promoten is door een artikel te schrijven op een website, een website die door jouw beheerd wordt. In de meeste gevallen worden affiliate links ook op deze manier verspreid. Echter hoeft niet de enige manier te zijn om een product te promoten. Sommige producten kunnen veel effectiever gepromoot worden via een mailing of bijvoorbeeld via social media. Hierdoor kun je prima zonder eigen website affiliate marketing toepassen. Wanneer je bijvoorbeeld een mailbestand hebt met mensen die van fietsen houden dan zou je daar erg effectief via affiliate marketing fiets gerelateerde producten mee kunnen promoten.


De doelgroep erg belangrijk bij affiliate marketing

Het is ontzettend belangrijk bij affiliate marketing dat het product dat gepromoot wordt aansluit bij de doelgroep waarmee jij communiceert.
Hoe je daarmee communiceert maakt eigenlijk niets uit. Natuurlijk zal een strategie waarbij de boodschap herhaald wordt effectiever werken dan wanneer je een product eenmalig benoemd. Het meest effectief zal bijvoorbeeld een artikel zijn op je website, een vermelding in een nieuwsbrief of persoonlijk mail én een bericht op social media. Hiermee creëer je als het ware 3 contactmomenten met je doelgroep, de kans is daarmee groter om conversie te behalen.

Enkele grote partijen waarbij je kunt aansluiten om affiliate marketing toe te passen zijn
- Daisycon
- Paypro
- Zanox

Geen opmerkingen:

Een reactie posten