Succesvol Affliliate Marketing toepassen

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij je producten promoot van andere aanbieders. In ruil daarvoor ontvang je een vergoeding. Hierdoor kan affiliate marketing een prima verdienmodel zijn voor een website, maar ook wanneer je geen website hebt zou je gebruik kunnen maken van affiliate marketing.

Hoe werkt affiliate marketing

Wanneer bezig wilt met affiliate marketing dan dien je een product te hebben die je kunt promoten. Deze producten kun je verkrijgen door je aan te sluiten bij affiliate partijen. Grote en bekende spelers zijn Daisycon, Tradetracker, M4N. Deze affiliate partijen hebben allen een breed productaanbod dat jij kunt promoten. Wil je een product promoten dat alleen online bestaat? Zoals bijvoorbeeld een online cursus of ebook dan kun je Paypro als affiliate partner overwegen. Wanneer je een product naar wens hebt gevonden op één van de bovengenoemden affiliate netwerken dan kun je een affiliate code opvragen. Dit is een link met een uniek nummer, zodat de affiliate partij weet wie er voor de verkoop heeft gezorgd. Dankzij deze link kunnen de affiliatepartijen ook de commissie bijschrijven op jouw account.


Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing

Met affiliate marketing is het mogelijk om geld te verdienen door producten te promoten van andere aanbieders. Wanneer iemand doorklikt op jouw affiliatelink en een order plaatst of offerte aanvraagt dan ontvang jij hier een vergoeding voor. Een vergoeding kan een vast bedrag zijn maar doorgaans is dit een percentage van de orderwaarde van de geplaatste order. 

Wat is belangrijk voor affiliate marketing

Om succesvol te worden met affiliate marketing is het belangrijk dat je veel mensen kunt aansporen om op de affiliatelink te klikken. Wanneer je een website hebt, dan zijn veel bezoekers dus een absolute must. Hoe meer bezoekers je website genereert hoe groter de kans is dat er een bezoeker klikt op een affiliatelink én een bestelling plaatst. Hoe vaker een bezoeker van jouw website via de affiliatelink een bestelling plaatst, des te meer jij gaat verdienen. Een zoekmachine vriendelijk (SEO) ingerichte website kan daarbij een aanzienlijk verschil maken.

Om ervoor te zorgen dat bezoekers doorklikken op affiliatelinks is het aan te raden om enkel links van producten te plaatsen die aansluiten bij het onderwerp dat op de webpagina wordt besproken. Voorbeeld je hebt een website over auto onderdelen, dan is het logisch dat de affiliatelink die je plaatst uitkomt bij een webshop die auto onderdelen verkoopt. Daarnaast draagt een overzichtelijke layout bij aan een hoger doorklikpercentage. Echter is dat lastig zo te benoemen, aangezien iedere website een ander ontwerp heeft. Dit kun je het best uittesten met een A/B test, zodat je weet welke variant het beste werkt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten