Welke straten/gebieden zijn belangrijk bij Monopoly?

Tijdens een potje Monopoly zal het je vast zijn opgevallen dat sommige straten vaker bezocht worden dan andere straten/gebieden. Het is statistisch bewezen dat 7 het meest gegooid wordt tijdens een potje Monopoly, natuurlijk speel je het spel dan wel met 2 dobbelstenen. Je doet er dus verstandig aan om iedere straat te kopen die 7 stappen verder ligt dan je huidige plek. Maar je wilt natuurlijk weten welke straten dit zijn, dat gaan we je in dit artikel haarfijn uitleggen.

Hieronder zie je een heatmap van een Monopoly spelbord, hoe roder de kleur van het vakje des te vaker erop geland wordt. In deze test is in totaal 9450 keer gedobbeld, de aantallen dat een vakje werd bezocht op het bord staat aangegeven in het betreffende vakje.


Heatmap Monopoly

De Monopoly heatmap

Opvallend is dat statistisch gezien het meest gescoord wordt op de goedkopere straten aan de linkerzijde van het Monopoly spelbord. Relatief gezien zijn Arnhem, Utrecht, Groningen en Den Haag ('s-Gravenhage) en Rotterdam de belangrijkste gebieden van een Nederlands Monopoly spel. Opvallend is dat deze gebieden allemaal 7 worpen van elkaar verwijderd liggen. 

De gevangenis / op bezoek belangrijke positie 

Tijdens een potje Monopoly is statistisch gezien de gevangenis en "op bezoek" een belangrijke positie. Om deze reden is de stratenserie van Utrecht erg belangrijk, daar komen de meeste bajesklanten namelijk op wanneer zij uit de gevangenis komen of slechts op bezoek daar waren. Aangezien 7 stappen het meest voorkomende is bij een potje dobbelen. Bezoek dit artikel voor meer speltips tijdens een potje Monopoly.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten