Delen via Whatsapp belangrijk?

Op het internet is het delen van pagina's via social media algemeen geaccepteerd, het wordt ook steeds vaker toegepast. Wanneer een bezoeker een pagina ziet en denkt dat een bekende van hem er iets aan heeft kan deze de pagina via social media zoals Twitter, Facebook, Linkedin, Google+ of per e-mail delen met de betreffende persoon. Minder bekend is de mogelijkheid om dit via Whatsapp te doen. In dit artikel wordt daar verder op in gegaan.

Een pagina delen via Whatsapp

Zoals in de inleiding al werd beschreven is het mogelijk om via Whatsapp content te delen. Om iets te kunnen delen via Whatsapp is het wel noodzakelijk dat de websitebeheerder een Whatsapp deelknop heeft geïntegreerd, eigenlijk net zoals bij de overige social deel knoppen. Tevens is het delen van content via Whatsapp momenteel enkel mogelijk op apparaten waarop Whatsapp is geïnstalleerd, dus zorg ervoor dat de Whatsapp deelknop uitsluitend op de mobiele versie van de website staat vermeldt. Op het moment van schrijven is de Whatsapp deelknop nog uitsluitend beschikbaar voor gebruikers van een mobiel Apple apparaat (iOS), dus een Ipad of een Iphone. Men werkt nog aan een functie voor Android en Windows Phone.

Statistieken die behoren bij Whatsapp

Op dit moment zijn er wereldwijd ongeveer een half miljard Whatsapp gebruikers, in Nederland zijn circa 8,7 miljoen Whatsapp gebruikers actief. Circa 90% van alle vrouwelijke smartphone bezitters gebruiken dagelijks Whatsapp, bij mannen ligt dit percentage op 80%. Hiermee kan geconcludeerd worden dat Whatsapp een behoorlijk bereik heeft. En het mooie aan Whatsapp is dat enkel mensen die jouw kennen (in het bezit zijn van je telefoonnummer) je berichten kunnen toezenden. Het is daarmee een erg persoonlijk medium. Doordat bekenden producten of artikelen aanbevelen via Whatsapp kan dit ertoe leiden dat het conversiepercentage hoog is, anders gezegd veel mensen gaan over tot een actie.

Hoe een Whatsapp deelknop verkrijgen?

De Whatsapp deelknop kan op de website worden geplaatst door middel van een HTML-code, net zoals de andere social media deelknoppen. De Whatsapp deelknop is via deze website gratis te verkrijgen en eenvoudig op te maken. Je kunt bijvoorbeeld instellen wat het bericht moet zijn die men via Whatsapp kan verzenden, hoe groot de Whatsapp deelknop moet zijn en welke link er meegezonden moet worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten