Wat is TeamViewer en wat kun je met TeamViewer?

TeamViewer is een erg handig programma voor mensen die vaak computerhulp nodig hebben op afstand. Ook kan TeamViewer handig zijn voor personen die veel onderweg zijn en bestanden nodig hebben die op een andere computer staan. Wat TeamViewer voor een programma is, is inmiddels denk ik al wel duidelijk geworden het is een programma om op afstand computers te besturen.
Wat je nog meer kunt doen met TeamViewer zal in dit artikel duidelijk worden.


TeamViewer

Wat is TeamViewer?

Zoals in de inleiding al duidelijk werd is TeamViewer een programma om op afstand computers te bedienen. Hierbij kunnen bijvoorbeeld ook bestanden worden overgedragen of programma's geïnstalleerd worden. Hiervoor dienen op twee computers (of op mobiele apparaten zoals smartphones of tablets) een TeamViewersessie actief te zijn. Een TeamViewersessie kan pas gestart worden zodra het programma TeamViewer actief is op beide apparaten én het ID en wachtwoord bekend is bij degene die het systeem wil overnemen. Een derde vereiste is een internetverbinding.

Is TeamViewer gratis te gebruiken?

Ja zeker is TeamViewer gratis te gebruiken mits dit voor privé doeleinden wordt gebruikt. Zakelijk gezien dient wel betaald te worden voor TeamViewer. Ook krijg je met de betaalde (zakelijke versie) van TeamViewer een stuk meer mogelijkheden en kun je het programma personaliseren met bijvoorbeeld een eigen logo.

Hoe werkt TeamViewer?

Door TeamViewer te installeren wordt het mogelijk om op afstand in te loggen op het systeem.
Hiervoor dient het systeem dat overgenomen dient te worden het ID en het wachtwoord af te geven.
De gebruiker voert vervolgens op een ander systeem het ID in, drukt op verbinden met ander systeem en typt vervolgens het wachtwoord in. Hiermee kan degene het systeem op afstand overnemen en hiermee zaken installeren of instellen. Tevens wordt het mogelijk om bestanden over te zetten van het ene systeem naar het andere systeem middels TeamViewer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten