Cafeland het nieuwe Farmville?

De social media website Facebook stikt van de leuke apps, waaronder ook diverse spelletjes die je met (of zonder) Facebookvrienden kunt spelen. Het spelen van spelletjes via Facebook kan erg leuk zijn, denk bijvoorbeeld aan het immense succes van Candy Crush of FarmVille2. Nu is er een nieuw spel dat je kunt spelen via Facebook, het heet Cafeland.

Wat is Cafeland?

In Cafeland draait het om het onderhouden van een restaurant. Verschillende personen (en vrienden) komen in je restaurant langs om eens lekker te genieten van een maaltijd. Wanneer je het goed aanpakt in Cafeland laten gasten fooien achter, zodat je het restaurant sneller kunt uitbreiden en meer gerechten kunt bereiden, hoe verder je in het spel bent, des te beter je restaurant wordt. Je kunt het vergelijken met een cafetaria dat uitgroeit naar een vijf sterren restaurant.

Cafeland

Blije gasten in Cafeland

Het belangrijkste in Cafeland is om je gasten tevreden te houden, dit kun je op meerdere manieren doen.
Je dient eerst een breed scala aan gerechten te presenteren op de verschillende toonbanken, daarnaast kun je diverse apparaten aanschaffen om je gasten te entertainen. Ook is het belangrijk om het restaurant schoon te houden, wie wil er nou eten in een vuil restaurant?! Daar wordt niemand vrolijk van (ik lijk Rob Geus wel ;) ) Het voornaamste aan blije gasten is dat zij fooien achterlaten of gerechten meebrengen, waarmee je ook extra geld kunt verdienen.

Is Cafeland leuk?

Cafeland is een grappig spelletje dat je gratis kunt spelen via Facebook. Grafisch gezien is het wellicht wat minder dan een soortgelijk spel zoals Farmville2, echter is het een vermakelijk spelletje dat leuk is om te doen in een verloren uurtje. Qua gameplay is Cafeland gemakkelijk te begrijpen en hoe verder je in het spel verzeild raakt, hoe ingewikkelder het wordt. Je dient namelijk aan steeds meer eisen te voldoen om gasten tevreden te houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten