Zorg voor een mobiel vriendelijke website

Google heeft afgelopen november een label gelanceerd voor de mobiele versie van de zoekmachine. Dit label wordt getoond om gebruikers van mobiele apparaten (smartphones en tablets) te laten weten dat de website die zij gaan bezoeken gebruiksvriendelijk is. Wanneer de website juist wordt weergegeven op het scherm van een smartphone, dan ontvangt de website het mobile friendly label binnen de mobiele versie van de zoekmachine van Google. Tevens heeft Google aangegeven dat mobiel vriendelijke websites voorrang krijgen binnen de mobiele versie van de zoekmachine. Anders gezegd indien er sprake is van een mobiel vriendelijke website, dan verkrijg je een betere positie binnen de mobiele versie van Google haar zoekmachine.Test of de website mobiel vriendelijk is
Om webmasters tegemoet te komen kan de website getest worden op de website van Google.
Indien de website niet voldoet aan de eisen van het Google mobile friendly label, dan worden de verbeterpunten getoond. Wanneer een website wel mobiel vriendelijk is dan wordt er een melding getoond dat je klaar bent voor het mobile friendly logo, dan zal Google deze vanzelf toekennen aan de website. De website dient te voldoen aan de volgende eisen om een mobile friendly label te krijgen Een website dient geschreven te worden en gebruik maken van software die standaard wordt ondersteund door smartphones.

- Hierbij dient het gebruik van Flash vermeden te worden.

- De content (teksten en afbeeldingen) op de webpagina's moeten leesbaar zijn zonder dat een gebruiker hiervoor in of uit moet zoomen.

- Wanneer een bezoeker via een mobiel apparaat de website bekijken dient deze niet horizontaal te scrollen.

- Tevens dienen links die vermeldt worden op de webpagina voldoende uit elkaar geplaatst te zijn. Dit is belangrijk omdat je op een smartphone navigeert met je vingers. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig een verkeerde link aanklikken wanneer deze te dicht op elkaar staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten