Mobielvriendelijkheid wordt een rankingfactor binnen Google

Al eerder schreven wij over het belang van een mobielvriendelijke website (een responsive website). Destijds werd ook beschreven dat een responsive website vermoedelijk beloond werd in de zoekresultaten van mobiele versies van de zoekmachine. Dit punt is nu bevestigd door Google zelf.

Mobiel vriendelijkheid wordt beloond

Een mobiel vriendelijke website zal per 21 april 2015 beter worden gepositioneerd binnen de mobiele versie van de zoekmachine, dit heeft Google op 21 februari 2015 zelf aangegeven op haar blog. Daarmee wordt het vermoeden dat veel internetmarketeers al hadden bevestigd - een website die mobiel vriendelijk is, wordt beter weergegeven binnen de mobiele versie van de zoekmachine van Google.


Hoe weet je dat de website mobiel vriendelijks is?

Aangezien mobielvriendelijkheid een rankingfactor wordt voor je website én dat het aantal mobiele bezoekers toeneemt, is het belangrijk om te weten of je website mobiel vriendelijk is. Dit kun je eenvoudig testen door het adres van je website (domein) in te voeren in de Mobile Friendly check van Google. Wanneer je de website positief uit de test komt, dan is de website mobiel vriendelijk én ontvangt het een 'mobile friendly' label binnen de mobiele versie van de zoekmachine.. Mocht de test negatief uitpakken dan kun je de Google Webmastertools raadplegen om te achterhalen waar het probleem zich voordoet. Ook worden deze problemen kort benoemd bij de Mobiel vriendelijkheidstest. 


Heeft u nog vragen en/of aanvullingen? Dan kunt u hieronder een opmerking plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten