Kun je op een Ipad PDF's opslaan?

Een Ipad is een erg handig apparaat, je pakt het er snel even bij om iets op te zoeken of om aan vrienden en bekenden je laatste foto's te laten zien. Ook zakelijk gezien wordt de tablet steeds belangrijker, steeds meer vertegenwoordigers komen met een Ipad onder de arm langs om zaken te doen. Op de Ipad staat bijvoorbeeld het laatste productassortiment of ze houden de email hierop bij.
Echter gebeurt dit eigenlijk altijd in combinatie met een internetverbinding. Waarschijnlijk wanneer je zelf thuis een Ipad hebt, heb je er één die enkel WIFI verbinding ondersteund en geen mobiel internet zoals 3G of 4G, maar je wilt wel overal bij je bestanden kunnen komen. Echter is er standaard geen mogelijkheid om bestanden op de Ipad op te slaan. In dit blog wordt toegelicht op welke manieren je er toch voor kunt zorgen dat je altijd bij je bestanden kunt, ook zonder internetverbinding.

Stel je mobiel in als wifi punt

Zoals in de inleiding al werd beschreven zijn veel Ipads enkel voorzien van een WIFI ontvanger en bieden deze geen ondersteuning aan mobiel internet. Indien dit wel zo is, dan heb je alsnog een (dual)simkaart nodig van je internetprovider met daarop een internetpakket (3G of 4G). Echter bestaat er nog een manier om mobiel internet te krijgen, je kunt namelijk je mobiele telefoon als internet hotspot (WIFI hotspot) laten functioneren. Vervolgens detecteert de Ipad  jouw mobiele telefoon als een WIFI netwerk en door daarmee te verbinden kun je via de databundel van je mobiele telefoon internetten.

Bij een Android telefoon ga je hiervoor naar 'instellingen > tabblad verbindingen > klik op meer instellingen > tethering en draagbare hotspot en klik op configureer. Wanneer dit proces is voltooid ontvang je de code die je op het andere apparaat als WIFI code moet invoeren.

Bij een Iphone (of ander Apple device) ga je hiervoor naar 'instellingen > algemeen > info > naam > 'voer de naam in en klik op gereed' > algemeen > Mobiel netwerk selecteren > Persoonlijke hotspot > WIFI toegang. Nu zal er ook een code gepresenteerd worden die je op het andere mobiele apparaat als WIFI code moet invoeren. 

Nu wordt het dus mogelijk om ook met een Ipad zonder mobiel internet abonnement op het internet te surfen wanneer je niet in de buurt bent van een WIFI netwerk.

Sla documenten op via Dropbox of Google Drive 

Het is standaard niet mogelijk om op een Ipad bestanden op te slaan, eigenlijk kun je alleen maar apps installeren en vanuit hier werken. Echter heb je wel de behoefte om er bestanden op te plaatsen. Dit gaat dan via een omslachtig synchronisatieproces met Itunes. Echter kan het een stuk eenvoudiger. Maak een Dropbox en een Google Drive account aan (bij de laatste heb je al een account wanneer  je gebruik maakt van een Google dienst, zoals Gmail). Vanuit de Apple appstore kun je de app voor Dropbox of Google Drive downloaden, hierdoor kun je via de Ipad eenvoudig bestanden openen die je elders hebt opgeslagen. Het is natuurlijk wel noodzakelijk dat je op de andere devices ook Dropbox of Google Drive instelt, zodat je hier bestanden in kunt plaatsen. Het enige nadeel is dat er een internetverbinding nodig is om de Dropbox of Google Drive bij te werken.

Gebruik Ibooks 

Een laatste mogelijkheid om PDF bestanden op te slaan op een Ipad is door gebruik te maken van Ibooks. Nieuwere Ipads zullen deze app al automatisch erop hebben staan. Wanneer je nu een PDF via het internet opent, dan kun je in safari (of een andere browser) kiezen voor 'openen met Ibooks'. Wanneer je dat doet, dan kun je het PDF bestand voortaan openen met de Ibooks app, ook zonder een internetverbinding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten