Succesvol worden met affiliate marketing?

Affiliate marketing is een ideale manier om via het internet een passief inkomen te werven. Een passief inkomen wil zeggen dat je er éénmalig energie in stopt en dat je daarna vrijwel niets meer ernaar om hoeft te kijken. Je wordt met een passief inkomen in principe slapend rijk. Dit kan met affiliate marketing, hoewel hier wel een aantal factoren een belangrijke rol in spelen.

Een goed product om te verkopen

Om succesvol te worden met affiliate marketing dien je een product te promoten waarin je zelf geloofd. Daarnaast dient dit product aan te sluiten bij het onderwerp van jouw website. Wanneer een product over totaal iets anders gaat dan het onderwerp van jouw website, dan is de kans klein dat bezoekers doorklikken op de affiliatelink die jij hen aanbiedt. Wanneer je een product aanbiedt dat totaal niet aansluit bij het onderwerp van jouw website sla je dus bij voorbaat al de plank mis, wellicht dat je een aantal gelukstreffers hebt echter houdt het daarmee wel op. Om echt succesvol te worden met affiliate marketing moet je zorgen dat je de link bij jouw doelgroep terecht komt.

Weet waar je doelgroep zich bevindt

Een manier om in contact te komen met je doelgroep is door ze te benaderen via een e-mail. Een andere methode is door social media in te zetten, denk hierbij aan Facebook, Twitter, Linkedin of Google+. Een manier om een doelgroep aan te spreken is door een website Google vriendelijk in te richten, zodat je bezoekers vanuit Google die gericht zoeken naar een bepaald onderwerp kunt verwelkomen op je website. De laatste manier wordt doorgaans ingezet om affiliate marketing op een succesvolle manier in te zetten.


Verzamel e-mailadressen

Wanneer je een eigen website bezit dan kun je een module installeren waarmee bezoekers zich in kunnen schrijven op een maillijst. Ook kun je offline e-mailadressen verzamelen, zodat je de betreffende persoon op een later tijdstip een informatieve mail kunt toesturen. Uiteraard zet je in deze e-mail informatie over het product dat jij wilt verkopen en zorg je ervoor dat hier je affiliate link in is verwerkt. E-mailmarketing is nog altijd één van de meest toegepaste en succesvolste marketinginstrumenten die vandaag de dag nog wordt ingezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten