Kende jij deze details uit GTA5 al?

Veel van jullie zullen de game GTA5 wel kennen, het is op het moment van schrijven het laatste deel uit de Grand Theft Auto videogame reeks. Maar wisten jullie dat de makers van GTA5 (Rockstar Games) een erg groot oog heeft gehad voor detail? In dit artikel zal ik jullie een aantal details toelichten.
#1 Flipflops
Wanneer je personage (Franklin, Michael of Trevor) slippers aan heeft, dan zie je de onderkant van de slipper van de voet afgaan tijdens het lopen. Dat is net zoals in het echt. Je ziet de zool van de slipper bij iedere stap bewegen.

#2 Check that ass
Wanneer het rustig is op straat en je loopt lang achter een vrouw aan, dan zul je merken dat ze iedere keer over haar schouder gaat kijken. In GTA5 is dus een stukje gevoel verwerkt, vrouwen worden achterdochtig wanneer je te lang achter hen aanloopt.

#3 Dansende elektriciteitskabels
Wanneer je in GTA5 elektriciteitskabels tegenkomt (voornamelijk op het platteland) en naar de kabels kijkt, dan zul je zien dat deze heen en weer bewegen. Dat komt door de wind.

#4 Shoot that bastard!
Wanneer je in GTA5 te maken krijgt met de politie en het komt uiteindelijk tot een vuurgevecht dan helpen de agenten elkaar. Wanneer je één agent neerschiet (let op niet doodschiet) dan zul je zien dat andere agenten hem in veiligheid zullen brengen. Ze slepen het lichaam van hun neergeschoten collega achter de auto.

#5 Auto stelen
Wanneer je een leuke auto ziet, die je graag wilt hebben dan kun je in GTA5 het voertuig stelen. Je slaat de ruit in, stapt in de auto en rijdt ermee weg. Maar wanneer je een paar keer heen en weer loopt voordat instapt en ermee wegrijdt dan zul je merken dat je onder je voeten gekraak hoort van het glas dat je zojuist hebt ingeslagen.

#6 Handheld bellen
Wanneer je tijdens het rijden aan het bellen bent, dan zul je merken dat je de lichten van de auto niet kunt controleren. In GTA5 zijn er 3 standen voor verlichting op een auto. Grootlicht, dimlicht en gedoofde lichten. Wanneer je aan het bellen bent heb je dus geen hand meer vrij om deze te switchen.

#7 Pimp my ride
In GTA5 kun je bij Los Santos Customs je auto pimpen. Eenmaal je wagen gepimpt zul je merken dat voorbijgangers je auto bekijken en complimenten gaan geven.

#8 Stoplichtsprintje!
Wanneer je in een sportwagen rijdt en je staat naast een andere sportwagen voor de verkeerslichten dan kun je deze uitdagen om een sprintje te trekken. Druk op gas en remmen tegelijk, zodat je motor wat toeren maakt. Dit is voldoende voor de andere automobilist om aan te geven dat je in bent voor een sprintje. Je zult merken dat zodra het verkeerslicht op groen springt je tegenstander er vol gas vandoor gaat.

#9 Burn-out
In GTA5 kun je met je auto of motor een burn-out maken, dit doe je door gas te geven en je rem tegelijk inhoudt. Je zult merken dat de aangedreven wielen zullen gaan spinnen. Houdt je dit lang vol dan zullen op den duur je banden ontploffen.

#10 Beschadigingen aan je auto
Wanneer je brokken maakt met je auto dan zul je zien dat deze steeds meer beschadigd. Je ramen springen eruit, je deur kun je eraf rijden. De verlichting raakt defect. Deuken in de zijkant etc. Je auto zal steeds minder goed gaan rijden of zelfs uitvallen naarmate je veel botst. Ook kan het voorkomen dat wanneer je hard ergens tegenaan botst dat je wiel blokkeert in de wielkast. Hierdoor zal je auto niet meer normaal bestuurbaar worden.

#11 Afkoelen van de auto
Wanneer je in GTA5 een behoorlijk stuk hebt gereden, dan zal de motor van je auto warm worden. Besluit je om de auto te parkeren, blijf dan even wachten naast je auto. Je zult de auto horen afkoelen, een tikkend geluid net zoals in het echt.

#12 scheldende chauffeurs
Niemand vindt het leuk om onderweg te worden opgehouden, zo ook de chauffeurs in GTA5 niet. Wanneer je de weg blokkeert met een auto of een ander voertuig dan zullen ze gaan schelden.

#13 verblind door de zon
Wanneer je op een zonnige dag tegen de zon in kijkt zul je merken dat je wordt verblind. Dit gebeurt in GTA5 ook wanneer je tegen de zon in kijkt. Je zult dan een korte tijd minder goed kunnen zien wat er voor je afspeelt.

#14 Don't drink and drive
Wanneer je in GTA5 alcohol drinkt tijdens het bezoek aan de stripclub dan zul je merken dat je personage dronken wordt. Stap je achter het stuur met je dronken kont, dan zul je merken dat alles een stuk minder goed reageert. Dus ga niet drinken wanneer je nog moet rijden!

#15 Nat pak
Wanneer je op het strand loopt dan kun je het water geleidelijk aan inlopen. Als je dat doet zul je merken dat je personage ook geleidelijk aan nat wordt. Loop je bijvoorbeeld tot aan je knieën het water in, dan wordt je personage tot aan zijn knieën nat. Loop je het water weer uit dan zul je zien dat je een waterspoor achterlaat. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten