Waarom is mijn Adwords advertentie niet zichtbaar?

We krijgen nogal eens de vraag van mensen die beginnen met SEA (Search Engine Advertising) waarom hun Adwords advertentie niet zichtbaar is.
In dit artikel willen we daar antwoord op proberen te geven, aangezien het van nogal wat factoren afhangt wanneer de Adwords advertentie zichtbaar is.

Is de Adwords advertentie actief?

Een voor de hand liggende reden waarom uw Adwords advertentie niet zichtbaar is, is dat de advertentie niet actief is. Je kunt de Adwords campagne inrichten en vervolgens op de status "onderbroken" zetten. Dit resulteert dat de advertentie niet zichtbaar is. Ook kun je instellen dat je advertentie tussen bepaalde tijdstippen weergegeven moeten worden, ga je controleren of je advertentie zichtbaar is buiten de aangegeven tijdstippen, dan zul je de Adwords advertenties dus niet zien.

Heb je voldoende budget ingesteld?

Google Adwords werkt met een biedsysteem, dit houdt in dat degene die het meest bied per klik, met zijn advertentie hoger komt te staan. Ook is het belangrijk dat de landingspagina aansluit bij de advertentie, dit kan ook enorm helpen om tegen lagere kosten hoger te worden gepositioneerd met je Adwords advertentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten