Tips om meer stroom in Farmville2 te ontvangen

In Farmville2 is het de bedoeling dat je met je verbouwde gewassen producten maakt, deze producten kun je vervolgens via je marktkraam verkopen. Tot slot kun je met de munten die de verkoop van het product oplevert weer uitbreidingen kopen voor je boerderij, zodat je boerderij iedere keer groter zal worden. In dit artikel zullen we een truc uitleggen om meer stroom te krijgen, zodat je meer producten kunt maken, meer geld kunt verdienen en tot slot je boerderij sneller kunt uitbreiden.

Hoe kom je aan stroom in Farmville2?

In Farmville 2 ontvang je iedere 3 minuten automatisch één stroom. Met deze stroom kun je vervolgens 1 handeling verrichten in je keuken of binnen je keramiekoven. De keuken en de keramiekoven zorgen er dus voor dat je 'ruwe' gewassen meer gaan opleveren binnen de marktkraam. Je maakt er immers een kant en klaar product van, die je kunt verkopen voor een stuk meer munten dan dat je gewassen opleveren.

Keramiekoven FarmVille2
Keramiekoven

Keuken Farmville 2
Keuken
Marktkraam

De stroomoven in FarmVille2


Een tweede manier om aan stroom te komen binnen Farmville2 is door een oven te plaatsen. Iedere 4 uur kun je op de oven klikken, hierdoor worden er 15x  1 stroom bijgeschreven. Hiermee kun je dus 15 handelingen verrichten binnen je keuken of de keramiekoven. Je kunt dus 15 producten verwerken die meer munten opleveren binnen de marktkraam van FarmVille2.

Stroomoven Farmville2
Stroomovens


Een variant op de stroomovens is de windmolen. Wanneer je de upgrade van de windmolen koop moet je eerst alle stroomovens toevoegen. Om een windmolen te kunnen maken ga je naar het 'upgrade scherm' (rechts onderin beeld). Wel dien je eerst level 35 bereikt te hebben en minimaal 1 oven te hebben echter krijg je deze oven al automatisch in het spel, dus die bezit je als het goed is al wanneer je level 35 hebt bereikt. Het voordeel van een windmolen is dat je 10 stroom extra ontvangt per oogst. Wanneer je dus de windmolen zal oogsten met slechts 1 oven, dan ontvang je 25 stroom in plaats van 15. Wanneer je bijvoorbeeld 3 ovens toevoegt ontvang je per oogst 55 stroom. Namelijk 3x 15 stroom van je ovens (45 stroom) + 10 extra stroom van je windmolen.

Windmolen Farmville2
Windmolen

Bezoek buren

Een derde manier om aan stroom te komen is door buren te bezoeken, bij alle buren kun je drukken op de ovens die zij hebben (een windmolen kan natuurlijk ook) dan heb je soms het geluk dat je 1 stroom ontvangt.

Huur knechten in

Tot slot is er nog een manier om aan stroom te komen, namelijk door knechten in te huren.
Je kunt bij FarmVille2 knechten inhuren door op de strobalen te klikken vooraan bij de weg. Vervolgens ontpopt zich een scherm waarmee je vrienden kunt oproepen die als knecht op jouw boerderij komen werken. Het mooie is dat je zelf kunt aangeven wat deze knechten gaan doen op jouw boerderij, klik de knecht aan en sleep deze naar je keuken. Nu ontvang je 4 stroom en kun je weer aan de slag om producten te produceren.

Er zijn dus vier manieren om stroom te krijgen in FarmVille2;

 1. De standaard manier, iedere 3 minuten
 2. De stroomoven / windmolen 
 3. Buren bezoeken en daar de stroomovens aanklikken
 4. Knechten inhuren en deze in de keuken te plaatsen.
Voor meer tips en strategieën in FarmVille2 kun je deze pagina raadplegen
Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kun je hieronder een reactie achterlaten. Wanneer je dit artikel met vrienden wilt delen dan kun je op de socialmedia buttons klikken.

5 opmerkingen:

 1. Hallo,

  Ik heb een facebook groep aangemaakt voor alle leden in mijn Coop groep. Ik heb eerder in zo'n groep gezeten en dan kwam automatisch mijn post betreft verzoek voor bijv. een visnet op de pagina terecht. Nu heb ik zelf zo'n groep maar weet niet hoe ik deze berichten daar standaard in geplaatst krijg. Wie weet dit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo,

   Dat kun je instellen wanneer voordat je FarmVille2 opstart. Je gaat staan op de FarmVille2 Facebookapp dan verschijnt er hiervoor een tandwieltje. Wanneer je daar op klikt kun je instellen dat berichten uit FarmVille2 alleen zichtbaar zijn voor een bepaalde groep Facebookvrienden.
   In dit artikel kun je er meer over vinden (even de url kopiëren en plakken)
   http://hoehandigisdit.blogspot.nl/2014/05/vriendengroep-maken-binnen-facebook.html

   Verwijderen
 2. Ik ben sinds kort begonnen met dit spel en zit nu in level 41, maar ik heb nooit ovens gekregen bij het ontgrendelen van gebieden of in de winkel kunnen kopen. De opdrachten bouw een windmolen kan ik hierdoor niet uitvoeren, weet iemand een oplossing hiervoor?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik speel dit spel nu een aantal maanden en zit in level 41 maar heb geen ovens. Doordat ik deze niet heb gekregen bij het ontgrendelen van gebieden en ze niet kan kopen in het winkeltje, kan ik de opdrachten om een windmolen te bouwen niet voltooien. Iemand een oplossing hiervoor?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had hetzelfde probleem.
  Toen ik willekeurige dingen maakte in mijn keramiekoven tot mijn energie op was, kreeg ik automatisch de kans om een energieoven te bouwen voor 20k goud.

  BeantwoordenVerwijderen