Meer water ontvangen in FarmVille2

Het populaire Facebookspel FarmVille2 draait om het onderhouden van je eigen boerderij. Hierbij draait het om het verbouwen van gewassen, het voeren van dieren en produceren van producten.
Een belangrijke factor is het verbouwen van gewassen, omdat je hier ook dierenvoer van moet maken. Om gewassen te kunnen verbouwen is water nodig, want er is geen gewas dat zonder water groeit. In dit artikel kun je terugvinden op welke manieren je aan water kunt komen tijdens het spelen van FarmVille2.

Water ontvangen

Iedere 3 minuten ontvang je 1 druppel tot een maximum van 30 druppels. Dus na 1,5 uur (90 minuten) ontvang je 30 druppels. Dit is standaard in het spel en hoef je niets extra voor te doen.
Het is een kwestie van tijd voordat je weer voldoende water hebt ontvangen om je gewassen water te geven.

Waterputten bouwen

Een andere manier om aan water te komen zijn de waterputten. Op een gegeven moment moet je als opdracht 1 waterput maken. Daarna kun je zelf tegen inwisseling van munten waterputten bij bouwen. Ook zijn er stukken land die je op een gegeven moment als uitbreiding kunt opkopen, in sommige gevallen staat hier ook een waterput op. De waterput geeft je eens per 3 uur extra water om te gebruiken. 1 waterput levert 10 waterdruppels op. Na het oogsten van 1 waterput kun je dus 10 gewassen water geven.

Watertorens bouwen

Een stap verder op de waterputten zijn de watertorens. Wanneer je 4 waterputten bezit kun je tegen inlevering van 1.000.000 munten en 300 duimen een watertoren bouwen. Een watertoren heeft als voordeel dat je 10 waterdruppels extra ontvangt bij het oogsten. Je ontvangt dus in plaats van de 40 waterdruppels die je eerder ontving via de waterputten 10 druppels als bonus. De watertoren levert je dus 50 druppels op eens per 3 uur.

Buren bezoeken voor water

Een vierde manier om aan water te komen is door buren te helpen op hun boerderij. Ga langs alle buren en voer taken uit op de boerderij, dit levert je 3 tot 4 waterdruppels per boerderijbezoek op. Dat je 3 of 4 waterdruppels ontvangt is afhankelijk van het niveau van je bevriende FarmVille2 boer.

Waterdag

Eens in het jaar heeft Farmville2 een waterdag, dan is het water onbeperkt en kun je dus de hele dag door onbeperkt je gewassen water geven. Dit is overigens ook een ideale gelegenheid om gewassen die snel klaar zijn te verbouwen, zodat je een flinke voorraad kunt aanleggen. Denk hierbij aan gewassen zoals tomaat, mais, bramen, blauwe bessen en rapen.

Vissen voor water

Bij FarmVille2 kun je op een gegeven moment vissen, één van de zaken die je aan de haak kunt slaan is een druppel water. Dus wanneer je gaat vissen kun je een druppel water ontvangen. Ook wanneer je een leven stijgt en op een nieuwe vissoort kunt vissen ontvang je een aantal druppens (meestal 10 waterdruppels)

Een level omhoog voor water

Wanneer je een level stijgt tijdens het spelen van FarmVille2 ontvang je opnieuw 30 waterdruppels. Het is dus verstandig om vlak voordat je een level omhoog gaat alle waterdruppels op te maken aan het planten van gewassen, het water geven van bomen of het produceren van producten zoals limonade en klei. Dit heeft twee voordelen wanneer je omhoog gaat met je level. Je kunt meteen weer de nieuwe gewassen oogsten én je profiteert optimaal van het water dat vrij komt. Als het even kan dien je voordat je stijgt in level ook je waterputten en/of watertorens leeg te hebben, deze worden namelijk ook aangevuld.

Sproeiers oogsten tijdens burenbezoek

Dit is eigenlijk een bonustip om aan water te komen, wanneer je bij een buur op bezoek bent en deze beschikt over sproeiers. Dan kan het handig zijn om de sproeiers aan te klikken. Als je geluk hebt krijg je 1 waterdruppel. Hierboven heb ik 5 tips gegeven om aan extra water te komen tijdens het spelen van FarmVille2, ik heb ook nog een artikel die ingaat op het verkrijgen van extra stroom. Dat artikel vind je hier; tips om meer stroom te ontvangen in FarmVille2.
Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kun je hieronder een reactie achterlaten. Wanneer je dit artikel met vrienden wilt delen dan kun je op de socialmedia buttons klikken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten