Welke manieren zijn er om geld te verdienen op het internet?

Op het internet zijn diverse mogelijkheden om geld te verdienen, in dit artikel zullen we de voornaamste methoden om online geld te verdienen behandelen. Denk je dat het vanzelf gaat en dat je er niets voor hoeft te doen, dan moet ik je teleur stellen. Geld verdienen met 'niets' doen, dat gaat namelijk niet! Er is altijd een factor bij het geld verdienen, namelijk er moet wat tegenover staan. Bij een passief inkomen verdienen via het internet kunnen dat meerdere zaken zijn, bijvoorbeeld het lezen van e-mails of het opzetten van een website. Wanneer je bijvoorbeeld gaat beleggen dan staat daar tegenover dat je het risico loopt om verlies te lijden. Echter kun je via het internet gelukkig op diverse manieren een leuk zakcentje bij elkaar sparen zonder dit risico te lopen, vrijwel altijd kun je een eventuele investering terugverdienen - al is hier wel tijd voor nodig.

Hoe kun je op het internet geld verdienen?

Zoals in de inleiding al duidelijk werd zijn er verschillende mogelijkheden om op het internet geld te verdienen, hieronder vind je de meest voorkomende manieren om geld te verdienen via het internet.

Manier #1: E-mails openen/lezen

Er bestaan diensten waar je jezelf kunt aanmelden, zij zullen je dagelijks een aantal e-mails toezenden en je regelmatig vragen om mee te doen om aan een onderzoek (enquêtes). Per geopende e-mail ontvang je een kleine vergoeding. Wanneer je meedoet aan een enquête dan ontvang je eveneens een vergoeding, deze vergoeding is afhankelijk van de lengte van het onderzoek. Zo zal de vergoeding voor een enquête die slechts 5 minuten duurt lager zijn, dan een vergoeding die je ontvangt wanneer je meedoet aan een enquête dat bijvoorbeeld 15 minuten duurt. De belangrijkste diensten waarop je, je kunt aanmelden zijn


Wanneer je jezelf aanmeldt bij deze drie partijen ontvang je al ruim 5 euro! En hier hoef je, je alleen maar aan te melden - gemakkelijk verdient toch?!
Meer weten over het verdienen van geld via Euroclix, bekijk dit artikel over Euroclix eens.


Manier #2: Advertenties plaatsen

Een tweede manier om geld op het internet te verdienen is het plaatsen van advertenties, hier heb je wel een website nodig. Dit vergt iets meer kennis - echter kun je al met een Gmail account een webblog opzetten bij de Google dienst Blogger. Pak je het iets serieuzer aan, dan vergt het een investering van enkele tientjes per jaar (circa 75 euro voor een domeinnaam en een hostingpakket). Een goede en betrouwbare Nederlandse hostingpartij is bijvoorbeeld TransIP. Met een hostingpakket en een domeinnaam ben je er nog niet, je zult hierop een CMS moeten installeren (zoals Joomla of Wordpress) tevens zul je de bezoekers wat moeten vertellen - een onderwerp om over te schrijven is om deze reden ook niet geheel onbelangrijk, want zonder inhoud op je website zul je ook weinig te bieden hebben aan een eventuele adverteerder. Schrijf dus een aantal artikelen en zorg ervoor dat deze op de website geplaatst worden. Na deze stap te hebben gezet kun je advertenties plaatsen op je website. Een manier is om de advertentiemakelaar van Google te gebruiken, deze heet Google Adsense en is wederom eenvoudig aan te vragen via een Gmail account. Het principe is eenvoudig, wanneer een gebruiker op de getoonde advertentie klikt verdient Google geld. Echter staat Google een klein deel af aan de plaatser van de advertentie, dus de eigenaar van de website of het weblog.

Manier #3: Affiliate marketing

Een stap verder dan het adverteren is het promoten van andermans artikelen, oftewel affiliate marketing. Stel je hebt een informatief weblog over fietsen, dan is het interessant om fietsen of fietsaccessoires te promoten via het weblog. Hiervoor kun je bij diverse partijen terecht. In Nederland zijn er een aantal grote affiliate partijen namelijk; Tradetracker, Zanox en Daisycon. Bij deze partijen verschillende webwinkeliers aangesloten die fietsen en fietsaccessoires verkopen. Vervolgens kun jij je inschrijven als publisher en kun je op je website (tekst)links of advertenties (afbeeldingen) plaatsen waar een bezoeker op door kan klikken. Als de bezoeker eenmaal doorklikt kan de affiliatepartij herleiden waar de bezoeker vandaan komt en indien deze iets aankoopt wordt er een fee betaald.
Deze fee is afhankelijk van het product, in sommige gevallen is het een percentage van het aankoopbedrag en in andere gevallen is het een vast bedrag per aankoop.

Wil je meer weten over hoe jij een passief inkomen via het internet met affiliate marketing kunt verdienen? Dan raad ik je aan om je eens te verdiepen in dit programma van Jack Meijaard.


Manier #4: Dropshipping

Een vierde manier om geld te verdienen op het internet is door gebruik te maken van dropshipping. Hierbij richt je simpel gezegd een webwinkel in maar houdt je geen eigen voorraad. Je verkoopt als het ware producten die bij een andere partij (de dropshipper) in het magazijn liggen. Jij verkoopt het product en betaald de dropshipper. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor de verkoopprijs en daarmee de marge die je op een product hebt. In vrijwel iedere niche is een dropshipper te vinden. Wanneer je besluit om met dropshipping geld te gaan verdienen is het raadzaam om eerst met de dropshipper af te spreken, tijdens de afspraak kun je afspreken wie er verantwoordelijk in welke termijnen je betaald en welke prijzen je kunt hanteren voor het verzenden en wat de inkoopprijzen  van de producten zijn. Het voordeel van dropshipping is dat je zelf geen verantwoording draagt voor retourzendingen (indien de dropshipper het verzend), ook maak je pas kosten (buiten hosting om) wanneer je een product verkoopt er is immers geen voorraad die devalueert.

Manier #5: Webwinkel

Tot slot kun je een webwinkel starten, hierbij verkoop je producten via het internet. Je bent verantwoordelijk voor de in- en verkoop van producten. Hierdoor heb je meer invloed op de marge die je maakt op de producten, want de schakel van de dropshipper is er nu tussenweg (deze pakt ook een deel van de marge). Echter ben je ook verantwoordelijk voor de voorraad van de website, verzendkosten en dien je garantiegevallen af te handelen.

Wat is de belangrijkste factor bij het online geld verdienen?

Het klinkt misschien erg suf, maar het is wel de werkelijkheid. De enige factor die speelt bij het online geld verdienen is het aantrekken van bezoekers. Zonder bezoekers heb je geen kans om een product af te zetten, ook zal niemand op een advertentie klikken wanneer je geen bezoekers hebt op je website. Kortom je hebt (veel) bezoekers nodig om een succesvolle website of webwinkel te hebben. Om veel bezoekers aan te trekken kun je adverteren, social media inzetten of de website zoekmachine vriendelijk maken (werken aan SEO). Ook is een website die gebruiksvriendelijk is ingericht belangrijk. Een website die goed is ingericht en een duidelijk doel heeft heeft meer kans op conversie, dus je hebt meer kans dat een bezoeker op de advertentie klikt óf een product aanschaft.

Ik hoop dat je wat meer te weten bent gekomen over het geld verdienen via het internet, mochten er zaken nog niet helemaal duidelijk zijn dan kun je een reactie hieronder achterlaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten