Op welke manier kun je aan affiliate links komen?

Je hebt een website en je wilt graag starten met affiliate marketing, maar hoe kom je aan partijen die met jouw willen samenwerken? Of laat ik de vraag anders stellen hoe kom je aan affiliate links?
Om daar antwoord op te krijgen zul dit volledige artikel moeten doorlezen.

Affiliate links verkrijgen

De meest gemakkelijke manier om affiliate links te verkrijgen is om je als websitehouder aan te melden bij een grote affiliatepartij. Daarover kun je meer terugvinden op het artikel 'wat is affiliate marketing'. Echter zijn er ook mogelijkheden om bijvoorbeeld een afspraak te maken met een (lokale) ondernemer die een webshop heeft. Alle doorverwijzingen die via jouw gemaakt worden en converteren (dus dat er een verkoop uit gehaald wordt) dan ontvang jij als publisher een deel van deze omzet. Hoewel dit een erg lastig proces is om te controleren, is het wel een mogelijkheid om een affiliate link te verkrijgen.

Affiliate links verkrijgen van affiliatepartijen

Het is een stuk eenvoudiger om via de grote, gerenommeerde affiliate bedrijven links te verkrijgen. In veel gevallen heb je dan ook een bredere keuze aan producten en kun je kiezen uit meerdere aanbieders. Een voordeel daarvan is dat wanneer er één aanbieder stopt met het aanbieden van producten, dan kun je terugvallen op een andere aanbieder. Ook kun je ervoor kiezen om met meerdere aanbieders te werken, zodat je bijvoorbeeld het goedkoopste product aan je bezoekers kunt voorschotelen. Door met een grote affiliatepartij te werken kun je eenvoudig aan links komen, wanneer je bent aangemeld kun je via een online portaal eenvoudig de bedrijven uitkiezen waarvoor jij als publisher (website eigenaar) reclame voor wilt maken, daarna kun je een affiliate link van de betreffende aanbieder kopiëren en gebruiken op je website. In sommige gevallen bieden de aanbieders ook diverse banners aan in verschillende formaten die leiden naar het betreffende product waarvoor jij reclame kunt maken.

Heb je nog vragen over affiliate marketing? Laat dan een reactie achter hieronder dan zullen we ervoor zorgen dat deze zo snel mogelijk wordt beantwoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten